Cd's

Klik op een van de cd's voor meer informatie.
Over deze CD…

Deze CD is een product van mijn werkvloer. Op verzoek van ouders ben ik uiteindelijk gezwicht voor het opnemen van de liedjes, spelletjes, en verhaaltjes die ik al jaren samen met vele kleuters zing, doe en speel.
Op deze CD neemt jongetje Joep u en uw kinderen mee naar zijn wereld waar alles nog mooi en goed is. We ontmoeten daar de zon, de maan, de sterren, bloemen, dieren, kabouters, een trol en mensen zoals koning Winter, moeder Aarde en de Lentefee.
Ik hoop dat deze CD ook voor kinderen die de liedjes nog niet kennen uit zal nodigen om met veel plezier mee te zingen en te bewegen, het hele jaar rond.

Pedagogische achtergrondgedachte.

De hoofdpersoon van deze CD is de kleuter jongetje Joep. De wereld van dit jongetje bestaat nog hoofdzakelijk uit zijn achtertuin waarin allerlei dieren en fantasiefiguren wonen. Hij ontmoet al deze dieren en figuren en hij kan ook met ze praten. De fantasie van Jongetje Joep is grenzeloos. Zijn moeder gaat daarin met hem mee. De wereld van de volwassenen is voor Jongetje Joep gelukkig nog ver weg. Zijn moeder vindt het heel belangrijk dat hij zo zorgeloos mogelijk zijn kindertijd kan doormaken. Zij zorgt er dan ook voor dat haar kind optimaal kan spelen en bewegen in de buitenlucht. Zingend en dansend komt hij zodoende tot veel ontmoetingen en kan hij zijn fantasie volop ontwikkelen.
Dit is de manier voor een jong kind om zich gezond en harmonisch te kunnen ontwikkelen, passend bij de leeftijd.
Kinderen die tijdens hun kleuter-peuterperiode hun fantasie optimaal hebben kunnen ontwikkelen zullen uitgroeien tot vindingrijke volwassenen die niet snel voor onoplosbare problemen zullen komen te staan. Inventiviteit, creativiteit, daadkracht en wilskracht vinden hun kiemen in de peuter-kleuterperiode.
Belangrijk is dus om juist in die tijd de fantasie de volle ruimte te geven om tot volledig wasdom te kunnen komen. Aan ons volwassenen de taak om voor onze kinderen de juiste omstandigheden te creëren waarin een optimale ontwikkeling van alle door te maken fasen tot stand kan komen. Dat ouders en leerkrachten hiertoe bewuste keuzes voor hun kinderen dienen te maken hoeft in deze tijd van overvloedig aanbod van ontwikkelingsmaterialen geen betoog.

Wat biedt deze CD het jonge kind?
De CD voert jonge kinderen via Jongetje Joep mee in de fantasiewereld van dieren, feeën, Koning Winter, Vrouwtje Dooi, de Lentefee, de Wortelkindertjes, Bloemenkindertjes, Trollen en Kabouters, op fantasievolle wijze mee naar een wereld waarin alles nog mooi en goed is.
Het verhaal speelt zich af door de seizoenen heen. Wanneer de kinderen vervolgens buiten spelen zullen ze ook liedjes van de CD zingen als ze een vlinder zien, een krokusje of een sneeuwklokje.
De CD is samengesteld en uitgevoerd door Hanneke van Vliet een kleuterjuf met 25 jaar ervaring in het basisonderwijs. Haar spreekstem is rustig, helder en duidelijk en nabootsingswaardig. Het taalgebruik bevat een rijke woordenschat waaraan peuters en kleuters iets te ontwikkelen hebben.
Er is veel aandacht voor alliteratie en rijm, passend bij de ontwikkelingsfase van jonge kinderen.
De liedjes zijn melodieus en niet moeilijk reproduceerbaar. De gitaarbegeleiding is subtiel en overheerst zeker niet. Er wordt gezongen op de juiste toonhoogte voor de kleuter-peuterleeftijd. De kinderen zingen de liedjes al snel mee. De hele sfeer van de CD is aangenaam en harmonieus.

Educatief aspect.
De CD Zing, zing het is zomer, herfst, winter en lente, is uitermate geschikt voor kinderen die hulp kunnen gebruiken bij achterstand in de taalontwikkeling. Het is niet moeilijk om de aandacht erbij te houden. Het verhaal boeit meteen. Het is op maat gemaakt. Dit is ‘wereldverkenning in de dop’ voor
3 tot 7-jarigen. Door de fantasievolle en speelse benadering van allerlei begrippen uit de wereld om onze jongste kinderen heen mist het educatieve aspect zijn werking niet.

Over deze CD…

Op deze CD neemt Jongetje Joep u en uw kinderen mee in zijn
belevenissen rondom het St. Maartensfeest, het Sinterklaasfeest en het Kerstfeest zowel op school als bij hem thuis. Jongetje Joep holt een pompoen uit en maakt pompoenensoep.
Hij ontmoet Sterrenkinderen, het Hemelpaard van Sint Nicolaas, engelen met en zonder vleugels en ten slotte het Kerstkindje.

Op de CD vindt u verhalen vol symboliek en fantasie over St. Maarten, St. Nicolaas en Kerstmis, afgewisseld door liedjes.
Er staat ook een Kersttoneelspelletje op voor kleuters."Stergeflonker" zorgt voor licht in donkere dagen"